28 Kasım 2007


Anneler EVLAT ÇOCUK ATÖLYESİ'ne geldi. Herşeyden habersiz gelenleri karşıdan izlemek heyecanlıydı, ama annelerin şaşkınlığı, heyecanı ve bir üzüntülü bir sevinçli bakışını izlemek bir başkaydı. Tuhaf bir gülümsemeyle onlardan gelecek tepkileri beklemek çok başka bir tecrübeymiş. Gelebilecek her tepkiye kendini hazırladığını düşünüyorsun ama yüreğin ağzınla miden arasında öyle bir gidip geliyor ki... "Allah'ım lütfen %100 onaylasınlar" diyor kalbin. Anneler yine bizim kalbimizi bizden önce duydular. Bizi üzmesinler diye değil, gerçekten gurur duydukları için, kendimizi başarılı hissettiğimizi gördükleri için onayladılar, takdir ettiler. Bu öyle bir gülümsemeydi. Akıllarına gelen ilk ve tek sıkıntı kuruluş aşamasında destek olamadıklarıydı. Aynı şekilde babalar da. Onlar da baba gerektiren işlerle nasıl başa çıktığımızı sordular, o işlere destek olamadıklarına üzüldüler. Mali işler, güç gerektiren işler ve hukuki işler. Ama yanımızda Muhammed Baba vardı. Ali Eren'in babası. Her türlü desteği güvenimizi arttırdı. Korkmadan yürüyebildik. Alper Dayı ve İlker Dayı (Ali Eren'in dayıları)'nın eli de hep sırtımızı pıtpıtladı. Anne babaların kendi destek kuvvet ekibi olmadan başarılı olduğumuzu görmeleri sanıyoruz içlerinde tuhaf bir üzüntü ve gurur karışımı yarattı. Yorulduğumuz ve sıkıldığımız için üzgün, başarabildiğimiz için gururlular. Şimdi geriye kalan eksikleri tamamlamakla meşguller. Bir köşesinden hafifletmek istiyorlar yükümüzü. Evlat sahibi olmakta bir sihir var, bir kez daha farkettik. Evlat'ın üzerinden bir yük aldığında o yük senin üzerine kesinlikle yüklenmiyor; evlat hafiflerken sen zaten uçmaya başlıyorsun bile...

5 yorum:

gaia dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun kuzum:) pek şirin bir yere benziyor...

evlat dedi ki...

çok teşekkürler.. en yakın zamanda misafir etmek ve heyecanımızı paylaşmak isteriz...

Unknown dedi ki...

programınızı tv 8 de ızledım calısmalarınızı cok begendım.calısmalarınızı ucretsız sergıleyıp satabilecegınız yenı bır satıs sıtesını www.storetr.com u denemenızı tavsıye ederım basarılarınızın devamı.

Unknown dedi ki...

Sevgili Özlem,
TV8 deki programda sizi izledim ve kurduğunuz atölye ile ilgili tesadüfen bilgi sahibi oldum. İnsanın tanıdığı ve sevdiği birilerini ekranda görmesi ne tuhafmış. Hayatın sıradanlığı içinde yine değişik, hoş ve özgün bi'şeyler yapmayı başarmışsın. Seni, Zeynep'i ve Nesrin'i gönülden kutlarım. İlk fırsatta Efe'yle sizi ziyarete geleceğiz. Kocaman öpüyorum hepinizi. Sevgiler..
Reyhan Canik

evlat dedi ki...

teşekkürler bekleriz tabii..efeyi özledik...

Önemli

Ürünlerimizin her hakkı "Evlat" çocuk atölyesinde gizlidir.Taklid edilemez..

Hakkımda

SIRMAKEŞ SOKAK NO:8/1 ALTINTEPE, BOSTANCI, Türkiye
WEB ADRESİMİZ:www.evlatcocukatolyesi.com TELEFONUMUZ: 05072175561 FACEBOOK :http://www.facebook.com/album.php?comments&aid=24854&id=706463049 MAİL:evlatcocukatolyesi@hotmail.com EVLAT ÇOCUK ATÖLYESİ...Çocuklar için (birşeyler yapalım diye kurulmuş olsak da çocukluklarını unutmamış büyüklerin de beğenisini kazandık..)isterlerse kendi fotoğraflarından kendilerine özel tasarlanan ve minyatür tarz ile stilize edilen figürler yaratılıp onlardan el yapımı oyuncaklar, aksesuarlar, defterler battaniyeler yaka iğneleri v.s hazırlayan, duvar, obje( ayakkabı dekorlama bile var :) dekorlamaları yapan mini bir dükkancık..

Faydalı Linkler

  • http://www.360tr.com/
  • http://www.bbc.co.uk/cbeebies/finleythefireengine/
  • http://www.dexigner.com
  • http://www.hayvanlaralemi.net/yazilar/guzellikindex.php
  • http://www.heproductions.com/
  • http://www.jiklet.com
  • http://www.meb.gov.tr/indir/benimleoynarmisin/
  • http://www.parkorman.com.tr/new/page.asp?name=dogada_bir_gun
  • http://www.sarmankitapci.com/
  • http://www.tubitak.gov.tr